Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ün Ebediyete İntikalinin 80. Yılında, Tüm Yurtta Olduğu Gibi, İlçemiz Köyceğiz‘de de Düzenlenen Törenlerle Anıldı.

İlçemizde yapılan 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün Ölüm yıl dönümü Anma Töreni Hükümet Konağı Tören Alanında, Atatürk Anıtına Kaymakamlık Makamının, Garnizon Komutanlığının ve Belediye Başkanlığının çelenklerin sunulmasıyla başladı.

İlçe Kaymakamımız Erdinç DOLU, Milletvekili Burak ERBAY, GarnizonKomutan V. İbrahim BAŞTÜRK, Köyceğiz Belediye Başkanımız Kamil CEYLAN, Tüm Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri, Öğretmenler ve Öğrencilerin katılımıyla saat 09: 05 te çalan sirenler ile 2 dakikalık Saygı Duruşunun ardından, İstiklal Marşımızın eşliğinde Bayrağımız göndere çekilmesiyle son buldu.Ardından saat 09: 30'da  İlçemiz Köyceğiz' de  Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu , 10 Kasım nedeni ile Köyceğiz Halk Eğitim Merkezi önünde “ Atatürk “ konulu kendi yaptıkları kolaj çalışmaların dan açılan resim sergisinin gezilmesinin ardından; Anma törenlerine Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen program ile devam etti.

“Atatürk” Konulu Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışmaları düzenlendi.

Şiirler, anlatı, slayt gösterisi Zeybek Oyunu ve Atatürk’ün sevdiği türkülerin de serpiştirildiği gösteri Karanlıktan Aydınlığa” adlı dramatizasyon gösterisi sergilendi ve
Köyceğiz Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Ahmet Erdal USLU yönetiminde Atatürk Gençleriyiz Marşı, söylendi.

İlçemiz okulları arasında (İlkokul öğrencileri arasında resim ortaokul öğrencileri arasında şiir yazma ve ortaöğretim kurumları öğrencileri arasında kompozisyon) “Atatürk” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenmiş olup, ilk 3 dereceye giren öğrencilere ödülleri Halk Eğitim Merkezi Salonunda Kaymakamımız Erdinç DOLU, Belediye Başkanımız Kamil CEYLAN  öğrencilerimize ödüllerini takdim  ettiler.

Programda Başkanımız Kamil CEYLAN’ın verdiği mesajında; ” BUYUK ŞAHSİYETLER YAS TUTULARAK DEĞİL; FİKİRLERİYLE, ESERLERİYLE, FEDAKAR GAYRETLERİ İLE ANILIRLAR. ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ARAMIZDAN AYRILIŞININ 80. YILINDA HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA ÖZLEM, MİNNET, SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUM”. Dedi