Türk-Alman Üniversite Ve Lise Öğrencileri Proje Çalışması Konusu Olarak Köyceğiz’i Seçti.  (21-25 Ocak 2019)

Dış İşleri Bakanlığı bünyesindeki Ulusal Ajans tarafından destekli,"Gençler için Yeşil Enerji Yetenekleri" başlıklı proje kapsamında; Türk-Alman Üniversite Koordinatörlüğünde Maribor Üniversitesi, İstinye Üniversitesi, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ve TED Ankara Koleji öğrencileri 21-25 Ocak 2019 Tarihleri arasında çalışma alanı olarak Köyceğiz'i seçti.Doç. Dr. Şahin Uyaver Başkanlığında, Dr. Öğretim Üyesi Neşe Aral ve Dr. Öğretim Üyesi Burcu Koşma ile Üniversite ve Lise öğrencileri Köyceğiz Belediyesi’ni ziyaret etti. Proje kapsamında gelen öğrencilerle tanışan Başkan Ceylan, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan’ı ziyaret eden ekip, Köyceğiz ve Proje ile ilgili diğer konularda da Başkan Ceylan ’dan bilgi aldılar.

Belediye Başkanı Kamil Ceylan, “Doğası, tarihi eserleri ve kültürel yapısıyla eşsiz bir yer olduğunu söyleyerek , farklı bir alan üzerine kurulu ve her bir köşesinde farklı tatlar ve güzellikler saklıdır. Köyceğiz’i Köyceğiz yapan pek çok özelliği olduğuna vurgu yaparak, hem huzuru hem de sakinliği bir arada bulabilirsiniz, ziyaretten dolayı teşekkür etti. Gençler bizim için çok önemli diyerek, öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi." Gençler için Yeşil Enerji Yetenekleri" başlıklı proje kapsamında; Çalışma alanları ile ilgili olarak, Ragıp Esener’e ait Köyceğiz “Palmiye Merkezi” ziyaret edildi. Köyceğiz Bölgesinde “Katı Atık Düzenli Ambalaj Toplama Ayırma Tesisi” ziyaret edildi. Tesis alanı gezilerek, Çevre Müh. Fatih Aytekin’den bilgi alındı. Damla Su Köyceğiz Fabrikası ziyaret edildi. Ziyarette, Fabrikanın Üretim Mühendisi Tuna Özdemir tarafından seminer verildi. Köyceğiz Beyobası Mahallesinde Bağcı Alabalık Çiftliğini ziyaret edildi. Ziyaretlerinde, çalışmaları ile ilgili bilgi alış verişinde bulundular.Misafir öğrenciler, Köyceğiz Belediyesi tarafından işletilmekte olan Sultaniye Kaplıcalarında ağırlandı. Çalışma alanları ile ilgili olarak, Döğüşbelen Mahallesi’nde Fahri dede ziyaret edildi. Ziyaretlerinde, Fahri dedenin narenciye bahçesinden elleriyle topladığı mandalina ve portakal ikram etmesi misafirleri çok mutlu etti. Devamında, Köyceğiz Belediyesi tarafından misafir öğrencilere Kulak Mesire Kamp alanında hoş geldin yemeği verildi. Köyceğiz'de5 gün süren2 farklı bilimsel ve eğitsel etkinlikgezisinde misafir öğrenciler mutlu ayrıldılar.