Tarihi Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşlerine Köyceğiz Damgası..(05.08.2019)

02-03-04 Ağustos 2019 tarihlerinde Federasyon Faaliyet Programında yer alan boy atlama güreşlerinden biri olan yaklaşık 1200 pehlivanın katılımıyla gerçekleşen 60. Balıkesir Tarihi Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri’nden; Köyceğiz Belediyespor Erkek Güreş Takımı 3 madalya ile geri döndü. Minik -1 boy da birinci Altın madalya Recep Töruz, Minik -2 boyda ikinci gümüş madalya Kenan Eygi, Teşvik -1 boyda üçüncü bronz madalya ile T. Rasim Demir Oldu.

Güreş Antrenörü Kürşat Çimen; Muğla’mızın yaklaşık 36 bin nüfusuna sahip şirin ve güzel ilçemiz Köyceğiz’imizin çocuklarından; bireysel sporların en zorlarından biri olan güreş spor dalında; 60. Balıkesir Tarihi Kurtdereli Mehmet Pehlivan güreşlerinden Köyceğiz Belediyespor Erkek Güreş Takımı’nın almış olduğu 3 madalya beni çok mutlu etti. Amacımız Köyceğiz’imizin çocuklarını kötü alışkanlıklardan uzak tutup spor ile bağdaştırıp başarılı nesiller yetiştirmeye hedefliyoruz. Umarım bundan sonrada Köyceğiz’imizin çocuklarından daha nice şampiyonluklar ve madalyalar elde ederiz. Bu başarılarından dolayı sporcularımı kutluyorum, başarılarının devamı diliyorum. Katkıları ve destekleri ile bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Köyceğiz Belediye Başkanı’mız Kamil Ceylan’a bize vermiş olduğu emeklerinden dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.

Köyceğiz Belediyespor Erkek Güreş Takımı sporcularını başarılarından dolayı kutlayan Başkan Ceylan ;”Ata sporumuz güreşte Muğla’mızı ve ilçemizi 60. Balıkesir Tarihi Kurtdereli Mehmet Pehlivan güreşlerinde temsil eden evlatlarımızı, ailelerini ve antrenörleri Kürşat Çimen’i başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Bizlere gurur yaşattılar. Genç nüfus anlamında ülkemizin büyük bir potansiyeli var. Ata sporumuz güreşin yaşaması ve sonraki nesillere aktarılmasında bizim için önemli bir görevdir. Milli sporumuzu desteklemeyi boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Güreş sporuna gönül vermiş her bir gencimizi bu yolda sonuna kadar destekliyoruz. Şampiyon güreşçilerimizin önümüzdeki turnuvalarda daha büyük başarılara imza atmalarını temenni eder, ziyareti ve elde ettiği başarıları için takımımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.