KÖYCEĞİZ BELEDİYESİ VE İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN ORTAK ÇALIŞMA. ( 01-31 Ekim 2018 Meme Kanseri Farkındalık Ayı)

KÖYCEĞİZ BELEDİYESİ VE İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN ORTAK ÇALIŞMA.

1-31 Ekim 2018 “Meme Kanseri Farkındalık Ayı”

KÖYCEĞİZ BELEDİYESİ VE İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN ORTAK ÇALIŞMA.

Köyceğiz Belediyesi ile İlçe Sağlık Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü Kanser tarama eğitimi ve kanser taramaları devam ediyor.

1-31 Ekim 2018 tarihleri arasında “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olması nedeniyle; İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ve Belediyemiz işbirliği içerisinde, meme kanseri farkındalığı ayında, meme kanserinin erken teşhisinin önemi ve meme kanseri farkındalığının artırılması hedefiyle kadınlarımıza yönelik sağlık hizmeti verilmeye başlanmıştır.

Köyceğiz Belediyesi tarafından araçlarla alınan kadınlar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’e götürülerek kanser taramasından geçirilmektedir.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ethem Uca, “Sağlıklı bireyler için çalıştıklarını belirterek, Ücretsiz Kanser Erken Tarama Ve Bilgilendirme Projesi Kapsamında; İlçemiz Köyceğiz ve Mahallerinde 40-69 yaş arası kadınlarımıza ebelerimiz eşliğinde meme kanseri taraması Mamografi testleri yaptırıyoruz" dedi.

Kanser taramasından geçirilen Köyceğiz ve Mahallerinde yaşayan kadınlara, Köyceğiz İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ethem Uca ve Köyceğiz Mahallerindeki Sağlık evlerinde görevli ebeler tarafından kanser hakkında bilgi verilmektedir. Mahallelerde ebeler tarafından tetkik edilen kadınlar her hafta Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’e götürülmektedir. Bir seferde 15 kadın randevulu olarak taramadan geçirilmekte olup, İlçemiz Köyceğiz de proje başladığı günden itibaren toplam 56 kadın taramadan geçirilmiştir.

Belediye Başkanı Kamil Ceylan, " İçinde bulunduğumuz ay hepimizin pembe ayı. Meme kanseri bilgilendirme ve farkındalık ayı çalışmaları kapsamında, Belediye olarak eğitim ve sağlık konularında oldukça hassasız. Bu çalışma ile kadınlarımızın yanında olacağız. Yeter ki tedavisi erken teşhis ile mümkün olan bu illetten kadınlarımızı kurtaralım, Köyceğiz Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yapacağız. Dedi.