Açık
Sıcak

Köyceğiz Belediyesi “ Köyceğiz Portakal Çiçeği Bisiklet Günleri

Bisiklet tutkunu ve organizasyon sorumlusu Göktürk Günal ve Köyceğiz Belediye Başkanlığı işbirliği ile bu yıl beşincisi düzenlenen, bisiklet festivaline çeşitli illerden gelen bisiklet ve doğa tutkunu 150 bisikletçi Köyceğiz Gölü kıyısında bulunan Kulak Mesire alanında çadır kurarak kamp yaptı.

Köyceğiz Belediyesi Mesire Kamp alanındaki pedala basan bisikletçiler Köyceğiz gölü, portakal tarlaları arasından geçti. Festivalin birinci günü; “ŞELALE YOLU ROTASI” Köyceğiz-Hamitköy-Döğüşbelen-Şelale Toparlar- Köyceğiz etabı, İkinci günü; “YUVARLAK ÇAY ” Köyceğiz-Yeşilköy-Zeytinalanı-Yuvarlak Beyobası-Eski köyceğiz-Yangı-Köyceğiz etabı, Üçüncü günü; “EKİNCİK-SULTANİYE” Köyceğiz-Hamitköy-Ekincik -Teknelerle- Çandır-Köyceğiz, Dördüncü ve son günü ise, “KÖYCEĞİZ GÖL ROTASI” Köyceğiz-Hamitköy-Sultaniye –Sultaniye Kaplıcaları-Köyceğiz etabını gerçekleştirdi. Katılımcılar belirlenen noktalarda mola vererek, bölgenin güzelliklerini yakından görme imkânı buldu. Bisiklet tutkunları, dört günde toplam 220 kilometre pedal çevirdi.

Başkan Ceylan “Bu sene beşincisi düzenlenen Portakal Çiçeği Günleri adı altında bisiklet festivalimiz sona erdi. Amaç burada turizmi canlandırmak, çevreyi tanıtmak, doğamızı, güzelliğimizi buraya Türkiye’nin her yerinden gelen misafirlerimize tanıtmak. Şu anda bisiklet turizmi ülkemizin gelişen turizminin bir branşı olarak gözüküyor. Biz de buna hem belediyespor hem de belediyemizin katkılarıyla, daha da geliştirerek, Uluslararası anlamda ileriki yıllarda bunu bütün dünya bazında da yaymaya çalışacağız ve uluslararası bir organizasyon yapacağız. Hedefimiz bu yönde, asıl amacımıza o zaman varacağız” dedi.