KÖYCEĞİZ BELEDİYESİ 4000 KİŞİYE AŞURE İKRAM ETTİ

KÖYCEĞİZ BELEDİYESİ  4000 KİŞİYE AŞURE İKRAM ETTİ

KÖYCEĞİZ BELEDİYESİ 4000 KİŞİYE AŞURE İKRAM ETTİ

Köyceğiz Belediyesi her yıl muharrem ayı dolayısıyla geleneksel hale getirdiği Bereketi paylaşıyoruz adı altında 4000 kişiye aşure ikramı yapıldı.

Köyceğiz Kültür Evi bahçesinde “Bereketi paylaşıyoruz” sloganıyla düzenlenen aşure etkinliğine Köyceğiz halkının yoğun ilgisi vardı Aşure ikramına yerli ve yabancıların yanı sıra Yoğa festivali nedeniyle Köyceğiz'de bulunan yogacılarda katıldı . Aşure gününe katılan yerleşik yabancılarda aşure hakkında halktan bilgi aldıkları görüldü Böyle bir tadı ilk defa tattıklarını ve beğendiklerini ifade ettiler

Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu ve Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Belediye başkanının yaptığı duadan sonra kendi elleriyle katılan vatandaşlara aşure ikram ettiler

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, aşure dağıtımının ardından yaptığı açıklamada, Köyceğizlilerin ve İslam aleminin Muharrem ayını kutladı.
Ceylan; “Her yıl muharrem ayı içerisinde halkımıza aşure ikramı yapıyoruz. Bu etkinliğimizde Muharrem ayının Bereketini ve ruhunu halkımızla paylaşarak gelecek nesillere bu geleneğimizi aktarmaya amaçlıyoruz. Katılımın yoğun olması da bizleri mutlu ediyor. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Etkinliğe, Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu ve Eşi Şenay Yerli Dolu , Belediye Başkanı Kamil Ceylan,Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Duldar , Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı İbrahim Baştürk, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Ölemez,İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Lima, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Mustafa Ten, Milli Eğitim Müdürü Fazıl Karabağ,Halk Eğitim Müdürü Mehmet Şinasi Çövüt ve kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.