İmar Barışı Düzenlemesine İlişkin Başvurularda Sona Yaklaşılıyor… (18.10.2018)

İmar Barışı Düzenlemesine İlişkin Başvurularda Sona Yaklaşılıyor...

Başkan Ceylan “Başvuru için artık son günler. Vatandaşlarımızın devletle ihtilaflı durumunu ortadan kaldırmaları için verilen sürede sona yaklaşılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen İmar Barışı için başvuruların 31 Ekim tarihine kadar devam ettiğini söyleyen Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, “Başvuru için artık son günler. Vatandaşlarımızın devletle ihtilaflı durumunu ortadan kaldırmaları için verilen sürede sona yaklaşılıyor” dedi.

Vatandaşlarımız yararlanmalı

İmar Barışı için başvuruların 31 Ekim tarihine kadar devam ettiğini söyleyen Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, “Çıkarılan İmar Barışı Yasasının vatandaşların yıllardır sürüncemede kalan ve bir türlü sonuçlanamayan kaçak ve projesine aykırı yapılmış yapılarının iskan sıkıntılarının çözümünde büyük bir kolaylık sağladığını belirterek vatandaşların devletle ihtilaflı durumunu ortadan kaldırmaları için verilen sürede sona yaklaşılıyor.”Dedi.

Önem arz ediyor

Yapılacak başvuru için yapı maliyeti, arsa emlak değeri toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari yapılarda ise yüzde 5 olarak yatırılacak. İmar Barışı ile kaçak veya ruhsat eklerine aykırı olduğundan dolayı cezai işlem uygulanmış yapı kullanma ruhsatı alamayan ve bu yüzdende elektrik, su, doğalgaz gibi hizmetlerden faydalanamayan vatandaşların cezaları iptal edilecek, elektrik, su, abonelikleri yapılabileceğini vurgulayan Başkan Kamil Ceylan, yapıların imar kurallarına uygun olup olmadıkları, imara uygun inşa edilmiş olmalarına rağmen daha sonra kaçak olarak bölümler eklenmesi ile uygunluğu bozulan yapıların resmiyet kazandırılması için imar affı gerektiğini belirterek, "İmar Barışı, 2981 Sayılı İmar Yasası, imar ve gecekondu yasalarına uymayan şekilde inşa edilmiş ya da inşa aşamasında olan bütün yapılar hakkında uygulanacak işlemleri düzenleyen ve hak sahiplerinin mülkiyet sorunlarını çözen ve İmar Affı olarak bilinen kanundur. Bu kanundan yararlanarak vatandaşlarımız devletle ihtilaflı durumlarını ortadan kaldırmaları önem arz ediyor. Başvuru süresi uzatılmaması durumunda son gün 31 Ekim Çarşamba’dır. Vatandaşlarımız başvurularını belediyemiz bünyesinde kurduğumuz imar barışı masasından yaptırabilirler.” Dedi.