Kuvvetli Sağanak

İLÇEMİZ KÖYCEĞİZ DE ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN ARAMIZDAN AYRILIŞININ 81.YILINDA SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ.

10 Kasım 2019 Pazar günü saat 09.00 da Hükümet Konağı Tören Alanındaki Atatürk anıtına İlçe Kaymakamımız Hasan Musab OKATAN,Milletvekili Burak ERBAY, İlçe Garnizon Komutanı Gökhan KAYA, Belediye Başkanımız Kamil CEYLAN, İlçe Emniyet Müdürü Bülent ERMİŞ, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa TEN, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler , öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla çelenkleri törenle sunuldu.

Çelenklerin sunulmasına müteakip, saat 09.05’te tören komutanının verdiği işaretle, Büyük Önder Atatürk’ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve bu esnada bütün resmi ve özel araçlar klaksonları ile Köyceğiz Belediyesi’ nde 2 dakika süresince siren çalmışlardır..

Saygı Duruşunun bitimiyle beraber İstiklal Marşı söylenildi ve bayrak, hızla göndere çekilerek yavaş yavaş yarıya indirildi. Bu sırada İlçemizdeki tüm resmi kuruluşlar ve bayrak çekme zorunda olan müesseseler de gönderindeki çekilmiş bulunan bayrakları yarıya indirmiştir. Hükümet konağı Alanında gerçekleştirilen çelenk töreninden sonra 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı saat 09:30’da Köyceğiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Salonu’nda başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın hemen ardından; Günün anlam ve önemini belirten konuşma Atatürk Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Semra BAŞAR HEKİM tarafından yapıldı. Salonda uygulanacak programdan önce Köyceğiz Atatürk Ortaokulu’nun hazırlamış olduğu “Atatürk” konulu resim sergisi gezildi. İlçemiz okulları arasında (İlkokul öğrencileri arasında resim, ortaokul öğrencileri arasında şiir yazma ve ortaöğretim kurumları öğrencileri arasında resim ve kompozisyon) “Atatürk” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenmiş olup, ilk 3 dereceye giren öğrencilere ödülleri Halk Eğitim Merkezi Salonunda yapılacak olan programda verilmiştir.