İlçemiz Köyceğiz de TÜBİTAK 4007 Bilim Festivali Başladı. ( 18- 19 Ekim )

18-19 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenen TUBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri destekleme programına katıldık.

18-19 Ekim 2018 tarihleri arasında TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri destekleme programı kapsamında 18 Ekim 2018 Perşembe günü Belediyemiz Kulak Mesire alanında düzenlenen Bilim Festivali‘ne, İlçemiz Kaymakamı Erdinç DOLU, Belediye Başkanımız Kamil CEYLAN, TÜBİTAK Gözlemcisi Prof. Yüksel ÖZDEMİR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl KARABAĞ, İl Milli Eğitim ARGE sorumlusu Yalçın SEVER, Milli Eğitim Şube Müdürleri Gönül FIRAT, Ali TOPRAK, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin eğitim-öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergilediği TÜBİTAK 4007 Bilim Festivali; Matematik, Fizik, Tarih, Coğrafya, Edebiyat, İngilizce ve Teknolojiden oluşan festival de , stantlarda öğrenciler katılımcılara bilgiler verdi..“Köyceğiz de Bilim Festivali”ne ilçemiz okullarında 30 atölye gerçekleştirdikleri bilim ve kurguları görücüye çıkardılar..

Yapılan projelerden ve öğrencilerin başarılarından övgüyle bahseden Başkanımız Kamil Ceylan, “ Bu bilim fuarlarının en güzel yanı okumanızı ve araştırmanızı, neyi, niçin yapmanızı fark etmeniz açısından büyük bir önem arz ediyor. Bu TÜBİTAK 4007 bilim festivalini gerçekleştiren takım çalışmasına uygun, mesleki yeterliliği yüksek, milli ve manevi değerlere saygılı öğrencilerimizin takım çalışmalarını tebrik ediyorum,başarılarının devamını diliyorum. “Dedi.