İlçemiz Köyceğiz de MSKÜ Köyceğiz Meslek Yüksekokulu- Köyceğiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılış Törenine Katıldık.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni yapıldı.

Törene, Muğla Milletvekili Burak Erbay, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, İlçemiz Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, Belediye Başkanımız Kamil Ceylan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Köyceğiz Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Bekir ÇÖL ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice ULUSOY, öğretim elemanları, öğrenciler, öğrenci Velileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Köyceğiz halkı katıldı.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğr. Görevlisi Demet Doğruöz ve öğrencilerinin müzik dinletisi ile başlayan törende, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Bölümü öğretim elemanı Seval Işıklı’ nın ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Doğan Sanayır’ ın halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Törenin açılış konuşmasında Başkanımız Kamil CEYLAN, “Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında 1- Eczacılık hizmetleri, 2-Yaşlı bakim, 3-Tıbbi Laboratuar Teknikeri bölümleri ile üniversitemiz sağlık üzerine birçok bölümle eğitim öğretime akademik yılına başlamıştır. Üniversitemizin bugünlere gelmesinde meslek yüksekokullarımızın payı çok büyük olduğunu düşünüyorum. Gelişmiş ülkelerdeki nitelikli insan potansiyeline baktığımızda tüm iş kollarında Mesleki eğitim süreçleri çok önemli bir dinamik olduğunu görüyoruz. Doğal güzelliklerin yansıra mevcut programlarımızın fiili olarak istihdam alanı bulabileceği bir ilçede öğrenim göreceğinizi vurgulamak isterim. “Okulumuza sahip çıkalım Farklı fikirler üretelim, geniş düşünelim, bilim insanı olalım. Değerli öğrencilerimiz bu günlerinizi en güzel şekilde değerlendirirken, buradan en güzel bilgi, donanım ve anılarla mezun olacağınıza inanıyorum. Dinamik, üretken ve huzurlu ortamını sağlamak, varlığımızın teminatı öğrencilerimize en iyi eğitim öğretim imkânlarını hazırlamak Köyceğiz Belediyesi olarak görevimizdir. “Kullanış özelliği ve İdareye yararlı olması nedeniyle Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Hizmet binamız Köyceğiz Belediyesi tarafından Bayram Tümtürk’ ten kiralanmıştır. Bayram Tümtürk ‘ ün bize vermiş olduğu desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu önemli günde, dünyanın sayılı doğa güzellikleri arasında bulunan İlçemiz Köyceğiz’de sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ve Değerli öğrencilerimiz bu günlerinizi en güzel şekilde değerlendireceğinize, buradan en güzel bilgiler, donanım ve anılarla mezun olacağınıza inanıyor, hepinize sonsuz başarılar diliyorum.”dedi.

Başkanımız Kamil Ceylan Konuşmasının ardından vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ederek; Bayram Tümtürk’e, plaket takdim etti.

Konuşmaların ardından, Muğla Milletvekili Burak Erbay, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, İlçemiz Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, Belediye Başkanımız Kamil Ceylan ve diğer protokol üyelerimiz tarafından açılış konuşmalarının ardından öğrencilerimizin Önlük Giydirme Töreni’ne geçildi. Sağlık sektörüne ilk adımı atmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşayan Öğrencilerimize beyaz önlükleri giydirildi..