İlçemiz Köyceğiz’ De ” 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Saygıyla Anıldı.(12 Mart 2019)

İlçemiz Köyceğiz de, İlçe Kutlama Komitesi tarafından hazırlanan‘’12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı kapsamın da ” 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü” ve “Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı ” İlçemiz Halk Eğitim Konferans Salonunda Saat 11.00 ‘ de başladı.

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programına; İlçe Kaymakamı Erdinç DOLU, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz LİMA,İlçe Jandarma Komutanı Mustafa TEN, Köyceğiz Belediye Başkan Yard. Huriye DURAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl KARABAĞ, Kurum Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

İlçemiz Halk Eğitim Konferans Salonunda gerçekleştirilen program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. İmam Hatip Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ozan Şahin’in“MİLLETİN SESİ MEHMET AKİF” temalı günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam eden program da İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Selra Sıla AKDEMİR“Çanakkale Şehitlerine” adlı şiiri okudu. Şiirlerin okunmasının ardından,“MİLLETİN SESİ MEHMET AKİF” temalı slayt gösterimi ve “Köyceğiz’e Gönül Verenler İstiklal Marşı’nı okuyor” isimli video gösterisi yapıldı. Gösterimin ardından; Bir Gazinin “Verdiği Ders” adlı piyesi ve “Kahramanlık Destanı ”Oratoryosu dinletisi yapıldı. Programın sonunda İlçemizde ilkokullar, ortaokullar ve ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen İstiklal Marşı okuma yarışmasın da ilk 3’e giren öğrencilere ödül töreni ile kapanış yapıldı.