GÜZEL BALKON VE GÜZEL BAHÇE YARIŞMASI

BU YIL İLKİ DÜZENLENEN GÜZEL BALKON VE GÜZEL BAHÇE YARIŞMASI

Köyceğiz Belediyesi ’nce bu yıl birincisi düzenlenen ‘’Güzel Balkon-Güzel Bahçe Yarışması’’ başvuruları başladı. Yeşil dokusuyla tüm Türkiye ‘ye örnek olan Köyceğiz’de, en güzel balkon ve bahçeler için 01.05.2017 tarihine kadar müracaat edebilecek, bu yıl ilki düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi amaçlanan yarışmaya katılmak isteyen vatandaşlar, www.koycegiz.bel.tr . adresinden ya da Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ‘nden temin edebilecekleri başvuru formunu doldurarak müracaat edebilecektir.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan ,’’Evimiz olan Köyceğiz’i daha yeşil görebilmek, doğayı evlerimizle yaşatarak yeşili korumaya öncülük ediyoruz. Bu amaçla açtığımız yarışmamıza tüm vatandaşlarımızın katılımını bekliyoruz. Köyceğiz’imizin yeşil konusundaki farkını ve duyarlılığını da göstermeliyiz. ’’dedi. Başkan Kamil Ceylan Köyceğiz’in farkını göstermek için balkon ve bahçeleriyle iddialı herkesi yarışmaya davet etti.

02.05.2017-10.02.2017 tarihleri arasında değerlendirme yapılacaktır.

Fotoğraf Üzerinden Değerlendirme

Katılımcılar değerlendirilecek olan balkon –bahçe- ev – mahallenin en az 5 farklı noktasından alınacak renkli resimler ile birlikte başvuruda bulunacaklardır. Yarışmada balkonun ve bahçenin CD ortamına yüklenmiş, renkli baskısı alınmış fotoğraflar üzerinden ve yerinde yapılacak gözlem sonucunda komisyon tarafından belirlenecektir.

Jüri Değerlendirmesi

Dereceye giren Güzel Balkon ve Güzel Bahçe kategorisindeki katılımcılar Köyceğiz Belediyesi tarafına ödüllendirilecek ve tüm katılımcılara teşekkür belgesi verilecektir.

Katılım Koşulları

Sadece amatör başvurular ödül için değerlendirilecektir. Profesyonel olarak bahçecilik, iç dizayn ya da peyzaj mimarlığı mesleklerinden geçimini sağlayan kişiler ve 18 yaşından küçüklerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Jüri Üyeleri

Prof. Dr. Umut Avcı Başkan

Peyzaj Mimarı Ayşe Güldağ

Yapı Kontrol Müdürü Yusuf Kartal

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Mehmet Acar

Doğa ve Turizm Derneğinden Berrak Şalkay Doğancıoğlu

ÖDÜLLER

Mahalle Birincisine 1500 TL

Ev Birincisine 1000 TL

Bahçe Birincisine 800 TL

Balkon Birincisine 500 TL para ödülü verilecektir.

Birinci gelenler tabelalarla belirtilecektir.