Cittaslow Türkiye Ulusal Genel Kurulu İlçemiz Köyceğiz'de Yapıldı.(07 Aralık 2019)

Cittaslow (sakin şehir) Ulusal Genel Kurulu ve Çalıştayı, Cittaslow Türkiye ağına katılmaya hak kazanan Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde gerçekleştirildi.
Türkiye'nin Cittaslow (Sakin Şehir) kentlerinin belediye başkanları ve temsilcilerinin katıldığı, "Cittaslow Ulusal Genel Kurulu ve Çalıştayı."

07 Aralık Cumartesi saat 10.00-14.00 arasında Belediyemiz Kulak mesire kamp alanında, protokol konuşmaları ile başlayan çalıştaya, Köyceğiz Kaymakamı Hasan Musab Okatan,Belediye Başkanımız Kamil Ceylan, Cittaslow Genel Sekreteri Pier Giorgio Oliveti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cittaslow Türkiye Koordinatörü Tunç Soyer, Cittaslow Türkiye sekreteryasından Samet Akboğa ve Candaş Balta, Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem, Bilim Komitesi üyeleri Prof. Dr. Murat Barkan, Prof. Dr. Rıdvan Yurtseven'in yanı sıra Türkiye'nin 17 Cittaslow kentinin belediye başkanları ve temsilcileri katıldı.

Çalıştay’a katılan davetliler ilçedeki Sultaniye kaplıcası, Kaunos antik şehiri, Ekincik orman seyir terası ile Ekincik koyunu gezme fırsatı buldular.Davetlilere yöresel ürünler ve bölgeyi tanıtan broşürler hediye edildi.

ilçemiz Köyceğiz, Mart ayında uluslararası organizasyon olan Cittaslow'a on altıncı "sakin şehir" olarak katılmaya hak kazandığını, bu nedenle Cittaslow Ulusal Genel Kurulu ve Çalıştayı'na ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını, program kapsamında Sultaniye kaplıcası, Kaunos antik şehiri, Ekincik orman seyir terası, Ekincik koyu ziyareti ile misafirlerimizi ağırladıklarını dile getiren Başkan Ceylan,” Köyceğiz olarak cittaslow bizi hem tanınırlık olarak Türkiye genelinde, hem de gayrimenkul, dışarıdan yerleşim ve ziyaretçi sayısı olarak oranımız yaklaşık yüzde 30-40 civarında değerlerimiz arttı. Ben şunu söylüyorum Türkiye olarak Avrupa’ya girmeye gayret gösteriyoruz ama Köyceğiz olarak cittaslow şehirleri sayesinde Avrupa Birliği’ne üye olduk. Bunun için mutluyuz”dedi.