Belediyemiz Kulak Mesire Kamp Alanı’nın da 16'ıncı Sakin Şehir Cittaslow Köyceğiz Tanıtım Toplantısı..(28 Mart 2019)

İlçe Kaymakamı’mız Erdinç Dolu’ nun Başkanlığında, Belediye Başkanı’mız Kamil Ceylan, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Ten, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı İbrahim Baştürk, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Lima, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Emekli Prof. Dr. Mansur Harmandar ve Daire Amirlerimiz ve vatandaşlarımızın da katılımıyla, Cittaslow (sakin şehir) tanıtım toplantısı kapsamında Belediye’miz Kulak Mesire Kamp Alanı‘nda kahvaltıda bir araya gelindi.

Kahvaltının ardından Kaymakam Erdinç Dolu ve Belediye Başkanımız Kamil Ceylan İtalya'da 1999 yılında başlayan "sakin şehir" uygulamasının, İlçemiz Köyceğiz’e bu ünvanının alınmasıyla ilgili,Türkiye'nin 16'ncı Cittaslow yerleşimi olması adına bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

İtalya'da 1999 yılında başlayan "sakin şehir" ünvanını İlçemiz Köyceğiz’e aldık ve Türkiye'nin 16'ncı Cittaslow yerleşimi olduk diye sözlerine başlayan Başkanımız Kamil Ceylan ;”Muğla'da Akyaka'nın ardından Cittaslow "sakin şehir" unvanını İlçemiz Köyceğiz’e kazandırdık. Cittaslow ağını anlatacak olursak; küreselleşmenin, şehirlerin dokusunu, sakinlerini ve yaşam tarzını standartlaştırmasını, yerel özelliklerini ortadan kaldırmasını engellemek için "slow food" hareketinden ortaya çıkan kentler birliği faaliyetleridir. Cittaslow Genel Başkanı'nın elinden Seferihisar Belediyesi’nde Cittaslow (sakin Şehir)belgemizi aldık. Bu ünvanı korumaya ve elimizden geldiğince vatandaşlarımıza anlatmaya özen göstereceğiz. İmar planlarımız da bu özelliğimizi Köyceğiz Belediye Başkanlığı olarak hissettireceğiz. İlçemiz Köyceğiz’i marka şehir haline getirmek için çok gayret gösterdik.Bu iki yıldır devam eden çalışmalarımız da bizden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Köyceğiz halkına çok teşekkür ediyorum”.dedi