Mevzi Sağanak

BELEDİYE BAŞKANIMIZ KAMİL CEYLAN'IN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI.12.03.2020

İstiklal Marşımız Kurtuluş Savaşımızın en çetin geçtiği bir dönemde Milli Şair Mehmet Akif Ersoy tarafından 20 Şubat 1921’de yazılan “ Kahraman Ordumuza ” sungusunu taşıyan şiirle hayat bulmuştur. 12 Mart 1921 tarihinde büyük çoğunlukla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce İstiklal Marşı İstiklal Marşımızın kabul edildiği bu günde, bu cennet topraklar üzerinde bağımsız bir ülke olarak yaşamamızı sağlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları ile İstiklal Marşımızın yaratıcısı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy 'u şükran ve minnet duygularımla anar, saygılarımı sunarım.