Açık

30 Ağustos Zaferi'ni anma ve kutlamaları kapsamında Köyceğiz Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Uluslararası Köyceğiz Dans ve Müzik Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Festival öncesi festivale katılacak olan Uluslararası folklör dans gurupları ve protokol, Atatürk Bulvarı Köyceğiz Adliyesi önünden; Köyceğiz Kordon Festival Alanına kadar Kortej Yürüyüşü düzenlendi.

Yürüyüş sonrası festival alanında, Türkiye-Azerbaycan Dans Topluluğu, İstanbul Pendik (PENHAD) Halk Dans Topluluğu, Semazen , Gürcistan Halk Oyun, Karadeniz Folk Dans, Bulgaristan Dans Gösterileri, Türkiye- Armes Makedonya Halk Dans grupları sahnede gösteriler düzenledi.Festival alanına gelen yerli ve yabancı turistler doyasıya eğlendikleri görüldü. Yetişkinler ve gençler performans ve kıyafetleri ile göz doldururken, senyörler kategorisinde bulunan 50 yaş üstü dansçılar ve minik dansçılar ilgi odağı oldu.

Halk dansları gösterisinin ardından Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, festivale katılan Halk dansları guruplarına çeşitli hediyeler verdi. 1. Uluslararası Köyceğiz Dans ve Müzik Festivalimiz de Belediye Başkanımız Kamil Ceylan'ın konuşmasında, "Tüm misafirlerimiz hoşgeldiniz, emeği geçen herkese bir kez daha teşekkürlerimi sunar, başta DALKO olmak üzere festivalimizin gerçekleşmesinde katkılarından dolayı kamu kurum ve kişilere ayrıca şükranlarımı bu vesile ile "Milli Kurtuluş Savaş’ımızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos Zaferi'nin 97'inci yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir gurur ve coşkuyla kutlarım.Bu toprakları vatan yapan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Sevgi ve saygılarımla."dedi.

Folklör gösterileri sonrası Havai fişekler atıldı. Festivalde gecenin sonunda Pop sanatçısı Güliz Ayla sahnede yerini alırken güzel şarkıları ve üstün performansı ile sahnede göz doldurdu. Festival alanına gelen yerli ve yabancı turistleri doyasıya eğlendirdi. Güliz Ayla’nın konseri sonrası Festival sona erdi.